Орязани 70 годишни чинари, борове и брези в двора на детска

...
Орязани 70 годишни чинари, борове и брези в двора на детска
Коментари Харесай

Чинари орязани заради безопасност предизвикват недоволство в социалните мрежи на Сливен

Орязани 70 годишни чинари, борове и брези в двора на детска градина „ Божур “ в Сливен провокираха гражданско неодобрение в обществените мрежи на града. 

Според шефът на детската градина Десислава Илиева резитбата е поискана персонално от нея, поради сигурността на децата. Тя разяснява, че искът и е подсилен и от родителите на децата. Илиева сподели още, че другата причина за резитбата е заплахата, висящите на към 20 метра височина счупени клони на дърветата да паднат върху площадките, на които децата играят:

“При безшумно време клоните безусловно падаха. Май месец пуснах заповед, с която подредих учителите да не извеждат децата, до момента в който не орежем дърветата “, разясни Илиева.

Ландшафтният проектант на община Сливен Емилия Кючукова изясни, за какво не са изрязани единствено сухите клони, а са премахнати и короните на дърветата:

“Направено е това, което в действителност е трябвало да се направи, с цел да може да се смъкват задоволително ниско короните на тези дървета, с цел да не може при вероятно съществуване на вятър да се удрят “.

Стефан Стефанов от фондация „ Стария бряст “ разяснява, че в случай че бъдат открити нередности ще бъде поискана оставката на ландшафтния проектант:

“Фондация „ Стария бряст “ ще направи запитване до ландшафтния проектант на общината, да види неговите наставления и да изиска на каква база, като компетентност е направено и може би да изиска оставката му “, посочи Стефанов.

Предстои изрязаната дървесина да бъде оценена и продадена
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР